Марко Чикарић, учитељ великог срца

Колектив ОШ „Светислав Мирковић Ненад“ честита колеги Марку Чикарићу на добијеној Светосавској захвалници Топличког управног округа, и признању Црвеног крста Србије за хуманитарни рад.

С обзиром на то да смо се много пута уверили у професионални однос према раду, доброту и племенитост нашег младог учитеља, желимо му пуно среће и успеха у животу, раду и каријери.

Светосавска захвалница ове године уручена је младом учитељу Марку Чикарићу, запосленом у ОШ „Светислав Мирковић Ненад“, издвојеном одељењу у селу Товрљане. Захваљујући његовом труду и залагању, ова школа постала је центар окупљања и друштвеног живота овог забаченог и до скоро заборављеног краја прокупачке општине. Мештани Товрљана и околних села са захвалношћу кажу да је у свему томе кључни допринос дао учитељ Марко Чикарић.

Извор: https://prokuplje.org.rs

Поводом обележавања 147 година постојања Црвеног крста Србије у Београду је одржана Свечана академија, 6. фебруара 2023. године.

На свечаности је представљен и волонтер Црвеног крста Марко Чикарић, учитељ из Прокупља, добитник Виртус награде за филантропију и овогодишње Светосавске захвалнице. Он је учитељ у малој школи у Товрљану и познат је по томе што је увек спреман да помогне свима којима је помоћ потребна. Своје ђаке Марко колима скупља, довози у школу и враћа их кући после наставе. У част обележавања 100 година од кошарке у Србији, када је представник Црвеног крста из Америке донео прву кошаркашку лопту у Србију, учитељу Марку државни секретар у Министарству спорта Марко Кешељ уручио је и кошаркашку лопту како би наставио код својих ђака да шири љубав према овом спорту.

Извор: https://www.mos.gov.rs

Великим бројем видео записа и чланака пропраћене су активности из живота и радног окружења Марка Чикарића. Неке од њих погледајте на следећим адресама:

Линк1

Линк 2

Линк 3

Линк 4

Линк5

Линк 6

Линк 7

Линк 8

Линк 9

Линк 10

Scroll to Top